7 Kasım 2010 Pazar

MANTIMIZDAN MAKSİMUM LEZZET ELDE ETMEK İÇİN AŞAĞIDA TARİFİNİ VERDİĞİMİZ ŞEKİLDE, YÖRESEL NORMLARA UYGUN OLARAK PİŞİRMENİZ TAVSİYE EDİLİR

TEVATİR KAYSERİ LEZZETLERİ

MANTININ HAŞLANMASI: GENİŞ BİR TENCEREYE BOL MİKTARDA SU KONULUP KAYNATILIR VE KAYNAYAN SUYUN İÇİNE TUZ İLAVE EDİLİR,MANTILAR TENCEREYE BOŞALTILIR VE YAKLAŞIK 10 DAKİKA KADAR MANTILARDA HAŞLANIR. KAYNAYAN MANTININ ÜZERİNE; CAN SUYU DEDİĞİMİZ YAKLAŞIK BİR SU BARDAĞI KADAR SOĞUK SU İLAVE EDİLİR. SONRASINDA MANTI BİRAZ SULU KALACAK ŞEKİLDE, SUYUN BİR KISMI DÖKÜLÜR.

SOSUN HAZIRLANMASI: BİR TAVANIN İÇİNE SIVI YAĞ, DOMATES SALÇASI, BİR TABLET ET SUYU BULYON, KIRMIZI TOZ BİBER KONULUP İYİCE KAVRULUR, DAHA SONRA HAŞLANAN MANTININ SUYUNDAN İLAVE EDİLİP MANTININ İÇİNE BOŞALTILIR.

SERVİS ÖNERİSİ: SARIMSAKLI YOĞURT, SUMAK VE PUL BİBERİ İLE SERVİS EDİLİR.KAYSERİ MANTISININ ÖZELLİĞİ HAFİF SULU YENİYOR OLMASIDIR.

AFİYET OLSUN

www.tevatir.blogspot.com